Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ο ανδρικός παράγοντας και η γενετική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή»

Posted by EEAI - 10/08/2017 - Επιστημονικά Συμπόσια, Νέα / Ανακοινώσεις - No Comments

Αγαπητή/έ Συνάδελφε,

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής σας προσκαλεί να συμμετέχετε, στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ο ανδρικός παράγοντας και η γενετική στην ανθρώπινη αναπαραγωγή», που θα γίνει στο Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΤΙΝΟ» στην πόλη της Άρτας την 9η Δεκεμβρίου 2017, Σάββατο, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ως και των Ιατρικών Συλλόγων Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πατρών, Καρδίτσας, Τρικάλων.

Σκοπός αυτής της επιστημονικής συνάντησης είναι να ενημερώσει όλους τους ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται με τον ρόλο του ανδρικού παράγοντα (Ουρολόγους, Βιολόγους, Μαιευτήρες-Γυναικολόγους) αλλά και τους εν γένει ασχολούμενους με την υγεία καθώς η υπογονιμότητα μπορεί να είναι πολυπαραγοντική κατάσταση που απαιτεί διεπιστημονική συμμετοχή.

Επιδημιολογικά στοιχεία, έρευνες, διάγνωση, αποτυχία σπερματογένεσης, αποφρακτική αζωοσπερμία, γενετικές ανωμαλίες, μόλυνση ανδρικών επικουρικών αδένων, επιγενετικές αλλαγές στο σπέρμα, μιτοχονδριακά νοσήματα, κατακερματισμός του DNA, είναι μερικά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Επίσης οι νέες τεχνικές ανάκτησης σπέρματος, κρυοσυντήρησης, λήψης σπέρματος από τους όρχεις σε περίπτωση αζωοσπερμίας και χρήση για εξωσωματική γομνιμοποίηση σε αυτοσωματικές γενετικές ανωμαλίες με εκτέλεση προγεννητικής προεμφυτευτικής διάγνωσης, θα αναλυθούν για την σύγχρονη αντιμετώπιση των υπογόνιμων ανδρών.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας, να ακούσουμε και να συζητήσουμε με εξειδικευμένους εισηγητές στα αντικείμενά τους, διάφορες θέσεις και απόψεις που σήμερα η βιβλιογραφία αποδέχεται.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διανεμηθεί δωρεάν Οδηγός Ανδρικής Υπογονιμότητας, με κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας του 2015, με επιμέλεια έκδοσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα της ημερίδας ως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Καλό Καλοκαίρι και σας περιμένουμε.

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ.